De roze koeken kwarktaart is heerlijk en ook jij kan het makkelijk maken.
Jeroen, die meegedaan heeft aan Heel Holland Bakt, heeft speciaal voor jou het recept gemaakt. Met zijn kennis van smaken en bakken, is dit recept een echt verwenmoment. Door de toevoeging van het Smaakje roze koeken krijgt de kwarktaart meer smaak, dat betekent meer genieten. Bak, ontdek en geniet!
Portie: 12 personen
Vorm: 26 cm (20cm: neem dan de helft van de ingrediënten van de kwarktaart)
Ingrediënten
Kwarktaart
Bodem
- 300 gram digestive(biscuit) koekjes
- 180 gram boter
Kwarkvulling
- 100 ml Smaakje Roze Koeken siroop of meer naar smaak
- 750 gram volle kwark
- 500 ml slagroom
- 100 ml volle melk
- 9 gelatine blaadjes
- 50 gram suiker
(Optioneel) roze koeken
Wil jij ook Roze Koeken op je kwarktaart? Dan vind je hieronder de ingrediënten. Hiermee kun je de Roze Koeken kwarktaart leuk versieren.
Cakejes
- 50 gram roomboter op kamertemperatuur
- 50 gram suiker
- 50 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 5 gram citroen rasp
- 1 gram zout
Glazuur
- 200 gram poedersuiker
- 1.5 eetlepels gepureerde en gezeefde frambozen
Benodigdheden
Kwarktaart
- Bak- of springvorm
- Bakpapier
- Eventueel: plastic zakje of foodprocessor
- Kom
(Optioneel) Roze Koeken
- Siliconen bakmat of cupcake tray
- Handmixer
Hoe maak ik dit recept?
Kwarktaart
Voor de Roze Koeken kwarktaart begin je eerst met de bodem
Bodem
- Bekleed de Bodem van je bak- of springvorm met bakpapier.
- Verkruimel de koekjes fijn. Dit kan in een plastic zakje of in een foodprocessor of met je handen
- Smelt de boter. Meng in een kom de koekjes met de gesmolten boter en stort dit op de bodem van de bakvorm. Druk het lichtjes en zet het daarna in de koelkast om op te stijven.
Kwarkvulling
- Week de gelatine in ruim koud water. Minimaal 8 minuten.
- Klop de slagroom met de suiker (lobbig, yoghurt dikte).
- Voeg het Smaakje roze koeken siroop door de kwark.
- Verwarm de melk (niet kokend) en los de uitgeknepen gelatine erin op en voeg dit toe aan de kwark. (Tip! Met gelatine moet je vluchtig te werk gaan, anders gaat dit ten kosten van de structuur)
- Meng tenslotte vlug de slagroom door het kwark/gelatine mengsel.
- Stort de kwarkvulling op de koekjesbodem in je bakvorm en zet het minimaal 3 uur in de koelkast.
- Haal de vorm voorzichtig uit de springvorm en gebruik eventueel een mesje om de rand los te halen.
(Optionele) Roze koeken
- Verwarm je oven voor op 175 graden Celsius.
- Meng in een kom de zachte boter met de suiker, zout en de citroenrasp.
- Klop dit met een handmixer in ongeveer 10 minuten zo luchtig mogelijk.
- Voeg het ei toe en klop het nog even door. Het kan eventueel gaan schiften. Als dat gebeurt, voeg dan 1 eetlepel van de bloem toe en klop het er bij tot het gemengd is.
- Voeg met een spatel de bloem toe en meng het door het beslag.
- Vet je siliconen bakmat of cupcake tray lichtjes in.
- Verdeel het beslag erin en bak de cake in 10 tot 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat het 5 minuten afkoelen en haal het uit je vorm. Zorg dat alles goed afgekoeld is.
Glazuur:
- Meng de poedersuiker met de frambozen puree.
- Doe de Glazuur op je afgekoelde cake(jes) en laat het uitharden.
- Versier je kwarktaart met de roze koeken en eet smakelijk!
EETSMAKELIJK!
Dit wordt echt genieten! Dat is één ding dat zeker is. Een heerlijke roze koeken kwarktaart voor je verjaardag, buurvrouw, broer, zus, oma, vriend(in), kortom voor iedereen en op elk moment.
Wist je dat? Je ook een bitterkoekjes kwarktaart kan maken, met echte bitterkoekjes op de bodem? Ga hier naar het recept.
Heb jij een mooie foto van het recept? Deel dat dan met ons op Instagram of tag ons in je bericht. Wie weet krijg jij een leuke verassing voor je creatie.