Ben jij op zoek naar een snel, makkelijk én overheerlijk toetje? Deze Speculaas Mousse met onze Smaakje Speculaas siroop is een echte topper. Perfect voor een feestelijk momentje of gewoon om jezelf lekker te verwennen!
Ingrediënten
- 2 eetlepels Smaakje Speculaas siroop
- 250 ml verse slagroom
- 100 gram mascarpone
- Ongeveer 50 g poedersuiker (optioneel, afhankelijk van je zoete voorkeur)
- Verkruimelde speculaasjes of kruidnoten (als je die nog over hebt 😉)
Bereidingswijze
- Klop de slagroom tot zachte pieken in een kom. Zet even apart.
- Meng de mascarpone met de Smaakje Speculaas siroop in een andere kom. Voeg eventueel een beetje poedersuiker toe als je van zoeter houdt.
- Spatel voorzichtig de slagroom door het mascarponemengsel. Doe dit rustig om de mousse luchtig te houden. (TIP! Voeg wat grove stukjes speculaas toe aan het mengsel voor een heerlijke crunch. 😋)
- Schep de mousse in glaasjes of kleine kommetjes en zet deze minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
- Garneer vlak voor het serveren met verkruimelde speculaasjes of kruidnoten
Voor extra flair kun je nog een drizzle van de Smaakje Speculaas siroop toevoegen.